Fotbalistii de legenda ai Universitatii vor juca duminica la Ianca, judetul Olt, cu prilejul inaugurarii bazei sportive "Sebastian Domozina"
Oltenii se mandresc intotdeauna cu valorile lor si nu sunt deloc putine. A venit randul unui mare om sa fie cinstit de cei care i-au fost aproape, i-au apreciat calitatile, fiind vorba despre celebrul comentator sportiv Sebastian Domozina. De acest nume se leaga amintiri foarte placute, in special de Craiova Maxima, numerosul public alb-albastru amintindu-si cu nostalgie si mai ales cu zambetul pe buze de "incursiunile" lui Domozina. Craiova Maxima a devenit legenda, marele om de radio a "apus", dar lumea nu l-a uitat. Dovada sta faptul ca duminica, la Ianca (judetul Olt), locul de nastere, va fi inaugurata o baza sportiva ce va purta numele "Sebastian Domozina". La evenimentul care va avea loc de la ora 15.00 nu puteau lipsi componentii celei mai glorioase echipe a Craiovei. Dupa festivitate, fotbalistii Craiovei Maxima vor sustine un meci demonstrativ cu o selectionata de old-boys, formata din jurnalisti si localnici.
"Nea Sebi merita
mult mai mult"
Nepotul lui Sebastian Domozina, viceprimarul comunei Ianca, Liviu Domozina, a afirmat ieri, pentru GdS, ca ideea numirii bazei sportive a fost ceva firesc, intrucat fostul comentator sportiv era foarte iubit in comuna sa natala. "N-as putea spune ca a fost doar ideea mea, cam toata lumea s-a gandit la acest lucru inca din faza de proiect a bazei sportive. De altfel, si sala de sport ii poarta numele lui Sebastian Domozina din 2002. Nea Sebi merita mult mai mult, dar macar atat sa facem si noi", a spus Liviu Domozina. "Ultima data a fost chiar la inaugurarea salii de sport si parca stia ca va fi ultima lui vizita, pentru ca de abia a plecat... Dupa ceremonie am stat de vorba la un sprit cam o ora, iar la plecare facea doi-trei metri si iar se oprea sa vorbeasca cu noi si tot asa... Apoi, s-a imbolnavit si a murit, ulterior i-am dat si numele salii de sport, iar Consiliul Local l-a declarat post-mortem cetatean de onoare al comunei Ianca. Anul acesta, se implinesc 15 ani de la disparitia lui, ar fi avut 74 de ani daca mai traia. A fost un om deosebit, cu o memorie fantastica", a punctat Liviu Domozina. "Toti cei din Craiova Maxima au fost receptivi si au acceptat invitatia noastra. Vor veni Ilie Balaci, Silviu Lung, Nae Tilihoi, cam toti. Doar Costica Stefanescu si Aurica Ticleanu nu au promis ca vin, dar au spus ca fac tot posibilul sa apara. Vor mai fi prezenti si fotbalistii din generatiile urmatoare, Corneliu Papura, Silvian Cristescu, Narcis Mohora. Va fi un eveniment frumos", a incheiat Liviu Domozina.
"Cum sa nu acceptam invitatia cu mare drag?! Sebastian Domozina a fost alaturi de noi tot timpul, a fost prietenul nostru. Pacat ca nu mai este printre noi. Am mai jucat la Ianca si cu alte ocazii, acum ar fi a treia oara, si de fiecare data o facem cu mare placere. Mergem cu totii la Ianca, pentru ca Domozina a fost un om de cinste", a punctat capitanul Craiovei Maxima, Costica Donose, pentru GdS.
Sebastian Domozina
S-a nascut pe 15 iulie 1938 in comuna Ianca (judetul Olt). A absolvit Liceul "Fratii Buzesti" din Craiova si apoi Facultatea de Ziaristica din Bucuresti. Prima sa transmisiune radiofonica a avut loc in anul 1964, in primul sezon al Universitatii Craiova in Divizia A, la meciul Stiinta Craiova - Steaua, scor 0-4. Pana in decembrie 1989, Domozina a fost corespondent principal al redactiei de actualitati din Radioteleviziunea Romana pentru judetele Dolj, Gorj, Olt si Mehedinti. Incepand din 1990, a fost director al postului Radio Oltenia Craiova. In decursul carierei, el a realizat aproape 1.000 de transmisiuni in direct de la meciurile Universitatii Craiova. Ultima transmisie radiofonica a sa avut loc in anul 1995. Sebastian Domozina era renumit pentru viteza sa in exprimare, comentariile sale fiind foarte rapide. Sebastian Domozina a trecut la cele vesnice pe 10 octombrie 1997 in Craiova si a fost inmormantat in cimitirul Ungureni, la cativa metri de golgheterul Universitatii Craiova, Ion Oblemenco.
|